Wednesday, July 17, 2013

Raya Menjelang

Wahhhhh....diam x diam, sepi x sepi, bising x bising dh 9 hari bpuasa tau....alhamdulillah smuanya bjalan dgn lancar....ni time2 nk raya ni byk la kome2 yg tgh memikir nk masak ape utk lebaran kannnnnn?????????? korg buat je or beli je lemang n buat je rendang....simple je....nescaya rmai yg akan dtg mkn abiskn.....sbb time raya ni DIET smua hilang......hahahhaha

Lemang

Rendang

Saje je bg korg terliur.....lalalalala....suka hati aku la.....ni blog aku.....hahahhaa

Ni nk cerita psl cuti raya ni....kt unit aku ni klau nk cuti raya kne bincang dlu....almaklum la keje bhgn contact centre....so lbh kurang 2 minggu sblm puasa diorg dh edarkn satu jadual utk kite "konon2" booking cuti laaaa.....so kami smua pakat2 la tanda......smpai la dh puasa ni....si boss ni HARAM JADU x ckp ape2....org nk prepare awal2 nk beli tiket bagai kannnn.....so we all decide klau tgk dr jadual tu....wpun kitorg cuti, still kwn2 non-muslim ada n ckup utk bekap yg mana xde......so beli la tiket, ada blk utara, ada blk selatan, n ada yg blk negeri di bwh bayu......

Nk di jadikn cerita...smlm (8 RAMADHON) si boss ni xpuas hati dgn kawan aku yg nk blk sabah ni sbb die kate kawan aku ni amik cuti lama (padahal 3 hari je).....tp kekdah xreti nk ckp dpn2....halooooo klau xpuas hati blh ckp dpn2 x???

Bkn pikir nk face to face...tp laksanakan....ada pahammmmm

Ni la masalahnye kje dgn org yg mmg xreti buat decision awal2...if die bgtau awal2 senang....kite blh plan....ni dh beli tiket smua, die ckp cmni....lps tu nk soh org sacrifice cuti sbb "takut" xckup org.....I think my unit is the only unit yg mcm ni....sbb I tgk general contact centre OK je xde masalah.....so, the main point is nape ko soh kitorg tanda jadual tu??? Saje main2 tanda ek??? xpaham la aku ni.....

OK2....enough psl keje.....kitorg dh decide....CUTI TETAP CUTI....wpun ko nk marah....take action la klau kitorg salah....ada bran????


Hah....ni nk cite psl nk raya lak.....plan nk beli tiket hri isnin malam (3 hari sblm raya la konon) tp bile ada kt kaunter tu....rmai sgt org beratur kt situ....bile smpai turn, tkluar pkataan "saya nk tiket hari SELASA MALAM".....BOLEHHHHHH???????????

Gmbr hiasan je....aku blk KEDAH ek....

So bile dh berlalu pergi tu....baru tpikir....aku amik cuti hari selasa.....what's the point aku amik bas malam selasa....hahhaha.....so dgn paksa rela aku tpaksa membatalkan cuti aku pada hari selasa ni.....punah la harapan nk buat kuih raya kt kampung.....hehehhee

Ala2 muka aku la ni....muka paserahhhhhh

Ape2 pun....feeling2 nk raya ni dh ada dh....so ape2 pun raya tetap raya.....skrg ni puasa bg penuh dlu k....ok la....nnt smbung merapik lg di lain kali.....

Annyeong~